Sommarsallad med burrata

Snabbt recept på söt, salt & krämig sallad


 

Jag har många favoritkockar, AK är en av dom. Det är en kompis som med enkelhet slänger ihop en himmelsk sallad, ett saltigt surdegsbröd eller en slicka-tallriken-god sås utan att knussla till det.

Här är det oknussliga receptet på hennes sommarsallad med persika, salta mandlar, chilli och krämig burrata. Till salladen åt vi en frasig panerad grillost.

Rekommenderas varmt!

Gör så här:

• Bry och lägg sallad på en serveringstallrik
• Strössla över hackade välmogna tomater & persikor
• Hacka och toppa med färsk mynta
• Ringla över en god olivolja & salta något med flingsalt
• På toppen strösslar du med hackade salta mandlar
• Slutligen piffar du till det hela med lite hackad chilli
• Toppa med en hel burrata

Panerad Grillost:

• Dela osten i lagom portionsbitar
• Vänd osten i ett mjöl kryddat med svartpeppar
• Vänd osten i ett vispat ägg
• Vänd osten i panko-ströbröd
• Stek gyllenbruna i smör blandat med olja

Servereas varm till rumstempererad sallad.

 
Nästa
Nästa

3 snabba tips till påskdukningen