Semla på vanlijbulle

Recept för latmaskar, snåljåpar å gottegrisar


 

Egentligen tycker jag nog att en semla ska vara en semla och inte så mycket annat tjafs. Helst ska den vara hembakt med egen mandelmassa också.

Men när semelsuget slår till i butiken, samtidigt som latmasken sitter på den andra axeln, ges möjligheter för att stretcha på sina principer. Vaniljbullesemla blev det, och en riktigt bra faktiskt.

Billigare än att köpa färdigbakta semelbullar.

Receptet rekomenderas varmt!

Gör så här:

• Köp vaniljbullar med kardemumma
• Skär av locket
• Ta ur inkråmet med en gaffel
• Rör ihop det med socker, några droppar bittermandel, ganska grovt hackad mandel (ej skållad) och lite mjölk.
• Smaka av
• Smaka igen
• Fyll bullarna
• Ät upp det som blir över med sked.
• Slicka slickepotten.
• Toppa med lättvispad grädde
• På med lock

Slutligen:

• Ignorera pärlsockret och pudra med florsocker.
• Skynda dig att gömma undan en till nästa dag.

 
Föregående
Föregående

Soffa till tonårsrummet

Nästa
Nästa

Fjällposter – Ledkryss